باز کردن ایران سیاسی ایرانی انتخابات

باز کردن: ایران سیاسی ایرانی انتخابات ایرانیان احمدی نژاد حسن روحانی احمدی نژاد ریاست جمهوری نتیجه انتخابات انتخابات شوراها

گت بلاگز اخبار علمی و آموزشی افزایش دوام گوشت با نانوکپسول‌های اسانس رزماری

محققان دانشگاه صنعتی شاهرود موفق به سنتز نانوکپسول‌های حاوی اسانس رزماری با توانایی ضدباکتری عامل بیماری حصبه شدند که این مواد می‌تواند جایگزینی جهت مواد نگهدار

افزایش دوام گوشت با نانوکپسول‌های اسانس رزماری

افزایش دوام گوشت با نانوکپسول های اسانس رزماری

عبارات مهم : طبیعی

محققان دانشگاه صنعتی شاهرود موفق به سنتز نانوکپسول های حاوی اسانس رزماری با توانایی ضدباکتری عامل بیماری حصبه شدند که این مواد می تواند جایگزینی جهت مواد نگهدارنده مصنوعی در صنایع غذایی استفاده شود.

به گزارش ایسنا یکی از پرسشها عمده در بحث دوام محصولات غذایی مانند گوشت، آلودگی به باکتری های خطرناکی مانند باکتری عامل بیماری حصبه هست. با استفاده از مواد نگهدارنده مصنوعی می توان از بروز این پرسشها جلوگیری کرد، ولی از سوی دیگر مواد نگهدارنده حاوی ترکیبات شیمیایی خطرناکی هستند که می توانند موجب مبتلا شدن به بیماری های دیگر شوند.

افزایش دوام گوشت با نانوکپسول‌های اسانس رزماری

امروزه محققان به دنبال کم کردن آلودگی و نگهداری محصولات غذایی با روش های طبیعی هستند که در این راستا پروژه تحقیقاتی از سوی محققان دانشگاه صنعتی شاهرود اجرایی شده است است.

دکتر احمد رجایی، از محققان این طرح و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود با اشاره به اجرای این تحقیقات خاطرنشان کرد: در این تحقیق اسانس رزماری درون نانوکپسول هایی از جنس پلیمر طبیعی گنجانده و از آن به عنوان یک ماده طبیعی نگهدارنده استفاده شد.

محققان دانشگاه صنعتی شاهرود موفق به سنتز نانوکپسول‌های حاوی اسانس رزماری با توانایی ضدباکتری عامل بیماری حصبه شدند که این مواد می‌تواند جایگزینی جهت مواد نگهدار

وی اضافه کرد: این نانوکپسول ها از فواید ضدباکتری قدرتمندی جهت محافظت محصولاتی همچون گوشت در برابر عوامل بیماری زا برخوردار هستند.

رجایی استفاده از کیتوزان به عنوان یک پلیمر طبیعی و نسبتاً ارزان را از خصوصیات بارز این نانوکپسول ها بیان کرد و یادآور شد: هر دو ماده کیتوزان و رزماری از خصوصیات ضد باکتری برخوردار هستند، ولی استفاده همزمان از آنها به صورت کپسول های نانومتری موجب شده است تا سطح اثر این مواد زیاد کردن یافته و در جلوگیری از ایجاد، رشد و تکثیر عوامل بیماری زا نقش موثری را ایفا کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود به بیان شرح اجرای این طرح پرداخت و اظهار کرد: در این طرح از یک نانو ژل متشکل از کیتوزان اصلاح شده است با بنزوئیک اسید به منظور اصلاح فواید ضدباکتری و زیاد کردن پایداری اسانس رزماری استفاده شده است است.

افزایش دوام گوشت با نانوکپسول‌های اسانس رزماری

به گفته وی، میکروسکوپ الکترونی روبشی جهت تعیین قطر میانگین کپسول ها مورد استفاده قرار گرفته هست. همچنین به منظور ارزیابی فواید ضدباکتری، نانوکپسول ها در دو حالت، درون لوله آزمایش و روی گوشت استفاده شده است اند.

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود با اشاره به نتیجه های بدست آمده، گفت: تصویرهای بدست آمده از میکروسکوپ الکترونی روبشی تأئید می کند که اندازه این کپسول ها زیر 100 نانومتر هست. همچنین فواید این نانوکپسول ها علیه عامل بیماری حصبه نشان می دهد که استفاده از نانوکپسول های حاوی اسانس رزماری مؤثرتر از زمانی است که اسانس رزماری به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد.

محققان دانشگاه صنعتی شاهرود موفق به سنتز نانوکپسول‌های حاوی اسانس رزماری با توانایی ضدباکتری عامل بیماری حصبه شدند که این مواد می‌تواند جایگزینی جهت مواد نگهدار

نتایج این تحقیقات که حاصل همکاری دکتر احمد رجایی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود، دکتر افشین محسنی فر محقق یک شرکت فعال در حوزه نانو، دکتر میثم طباطبائی عضو هیأت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی و مژگان هادیان دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شاهرود هست، در مجله LWT – Food Science and Technology با ضریب تأثیر 2.329 انتشار یافته است.

واژه های کلیدی: طبیعی | رزماری | شاهرود | بیماری | شاهرود | استفاده | دانشگاه | مواد نگهدارنده


دانلود فایل ها

نویسنده : getblogs